Simpozion Aniversar 2024 Spitalul Clinic Militar de Urgență Sibiu

Prin înregistrarea la simpozion, sunteți de acord cu termenii și condițiile.

Preambul

Simpozionul aniversar al Spitalului Clinic de Urgență Militar ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – 165 ani de existență, denumit în continuare Simpozion, are scopul de a aduce laolaltă specialiști din diferite domenii medicale, pentru a prezenta și dezbate probleme legate diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cu care aceștia se confruntă, cu accent pe interdisciplinaritate și soluții tehnologice actuale. În același timp, este un eveniment aniversar ce se înscrie în tradițiile spitalului.

Simpozionul este organizat de Fundația Dr. Carol Davila în parteneriat cu Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu și alte instituții nominalizate pe acest website. Fundația are ca obiective, printre altele, promovarea, susținerea și dezvoltarea unor programe științifice și educative pentru toate categoriile de personal implicate în desfășurarea actului medical și se ocupă de gestionarea bugetului și înscrierea la Simpozion în numele Comitetului de Organizare.

Fundația Dr. Carol Davila

Adresă sediul social/punct de lucru: Sibiu, Ștefan cel Mare nr. 15

CUI:9054519

tel.:0721 212 878

e-mail:simpozionscmus@spitalmilitarsb.ro

Definiții

Simpozion se referă la lucrările științifice care vor fi prezentate sub formă de prezentări orale, prelegeri, postere, cursuri, workshopuri, etc. dar și la activitățile conexe, cum ar fi evenimentele sociale, comunicarea și procesul de înregistrare.

Organizator se referă la entitatea responsabilă cu organizarea simpozionului.

Participant se referă la orice persoană juridică sau fizică care se înregistrează și/sau participă la simpozion și/sau la activitățile conexe, cum ar fi evenimente sociale.

Părți se referă la Organizator și Participanți.

Principii

Părțile se angajeajă să respecte un set de principii în desfășurarea evenimentului:

  • Dialog și cooperare între specialiști

  • Dezbateri deschise și respectuoase

  • Promovarea valorii

  • Abordarea celor mai noi evoluții în sfera medicală

  • Formarea unei comunități de profesioniști care să interrelaționeze în beneficiul pacienților

Înregistrarea Participanților

Înscrierea (înregistrarea) participanților este o formă de acord contractual prin care solicitantului i se conferă dreptul de a participa la Simpozion doar după completarea integrală a formularului de înregistrare online și după primirea integrală a plății. Fac excepție invitații speciali nominalizați de către comitetul de organizare, care pot participa la Simpozion fără achitarea taxei de înscriere.

Înscrierile și rezervările la Simpozion sunt definitive și nu sunt nici rambursabile, nici transmisibile în caz de neparticipare , indiferent de motivul neparticipării din partea persoanei înscrise.

Plățile pot fi efectuate online fără taxe suplimentare pentru Participanți. Participanții care solicită plata prin transfer bancar vor suporta taxele de transfer bancar aferente.

Datele pentru efectuarea plății prin transfer bancar sunt:

Fundația Dr. Carol Davila

IBAN: RO72RNCB0227036059970001
Banca: BCR
SWIFT: RNCB

Limitarea răspunderii

Organizatorul depune diligențele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a Simpozionului și nu va fi răspunzător față de Participanți pentru nicio daună consecventă, incidentală, indirectă sau punitivă, indiferent dacă o astfel de răspundere rezultă din încălcarea contractului, delict, răspunderea strictă sau de altă natură.

Organizatorii nu vor fi trași la răspundere pentru nicio pierdere sau deteriorare a obiectelor personale ale Participanților, sau vătămarea produsă la orice locație utilizată în legătură cu Simpozionul.

Pentru a minimiza riscurile de securitate pentru Participanți, aceștia trebuie să respecte regulile și reglementările aplicabile locațiilor Simpozionului.

Forță majoră

Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare față de cealaltă pentru neîndeplinirea temporară sau definitivă a obligațiilor sale contractuale, în totalitate sau în parte, atunci când îndeplinirea obligației este împiedicată sau întârziată, printre altele, de inundații, secetă, incendiu, război, revoltă, grevă, act de terorism, epidemie, pandemie, blocare, act forțat sau act de guvernare sau orice altă cauză în afara controlului rezonabil al părții afectate (cauză denumită în continuare „Forța Majoră”).

Organizatorul va informa Participanții despre existența unei Forțe Majore și, acolo unde este cazul, va propune mijloace pentru a remedia sau a atenua impactul Forței Majore. O astfel de notificare poate fi transmisă prin e-mail sau printr-o declarație publicată pe site-ul Simpozionului www.simpozionspm.ro

Modificarea condițiilor de desfășurare a evenimentului

Organizatorul își rezervă dreptul de a face modificări ale programului, formatului, datei sau locației evenimentului în orice moment, din motive care țin de factori externi sau pentru a pentru a asigura un nivel mai ridicat de participare. Organizatorii nu sunt responsabili pentru costurile sau neplăcerile rezultate pentru Participanți din cauza unor astfel de modificări.

În cazul în care Simpozionul este amânat sau relocat, toate taxele de înregistrare vor fi transferate pentru a acoperi participarea la noua dată și locație. În cazul în care Participantul nu acceptă participarea la noua dată, acesta poate adresa o cerere de anulare a înregistrării pe formularul de contact disponibil pe site. În astfel de cazuri Participanții pot solicita rambursarea taxei de înscriere.

Anularea simpozionului de către organizator

În cazul în care Organizatorii decid să anuleze integral Simpozionul din motive în afara Forței Majore, fără conținut sau sesiuni disponibile online, taxele de înscriere vor fi rambursate integral. În aceste circumstanțe, Organizatorii nu sunt răspunzători pentru alte cheltuieli efectuate, incluzând costurile de călătorie, viză și cazare.

Prezența la Simpozion

Participanții sunt invitați să sosească în sala de ședințe înainte de începerea sesiunilor. Acordarea certificatelor de participare pentru formatul online este condiționată de accesarea zilnică a sesiunilor Simpozionului.

Comitetul de organizare și Organizatorul își rezervă dreptul, fără nicio răspundere, de a refuza accesul sau de a evacua Participanții de la Simpozion în cazul în care:

(1) Participantul refuză sau nu respectă acești Termeni și Condiții

(2) Comitetul de organizare și Organizatorul consideră că participantul reprezintă un risc de securitate, o amenințare sau o tulburare gravă pentru Simpozion și/sau pentru ceilalți Participanți.

Înregistrarile audio, video și fotografierea

Participanților li se permite să facă înregistrări video sau audio și să facă fotografii la eveniment, pentru uzul lor personal. Publicarea înregistrării evenimentului necesită autorizarea prealabilă în scris a Organizatorului.

Participanții și vorbitorii își dau acordul asupra fotografierii, filmării sau înregistrării lucrărilor Simpozionului și activităților conexe, incluzând imagini ale Participanților. Participanții și vorbitorii autorizează Organizatorul și orice terță parte licențiată de Organizator să utilizeze și să comunice astfel de imagini și înregistrări prin diverse medii (inclusiv social media) în scopul difuzării informațiilor în cadrul Simpozionului, precum și în scopuri educaționale.

Participanții care nu doresc să apară în imagini își pot muta locul sau pot informa cameramanii.

Drepturi de proprietate intelectuală

Participanții care vor susține lucrări științifice asigură și garantează că prezentările lor nu încalcă niciun drept de proprietate intelectuală a terților și în același timp autorizează Organizatorul fără niciun cost sau taxă:

  • să filmeze, să înregistreze și să fotografieze sesiunile și prezentările lor

  • să utilizeze și să difuzeze materiale textuale, audio, video, grafice și conținut legate de prezentările lor, în scopuri de informare, promovare și/sau educație, fără nicio restricție de timp.

În cazul în care vorbitorii sau moderatorii au vreo obiecție, rezervă sau restricție asupra dreptului de proprietate intelectuală cu privire la înregistrarea, utilizarea sau difuzarea prezentării lor, aceștia vor informa în scris Organizatorul, cu cel puțin 15 zile înainte de începerea Simpozionului, pe formularul de contact de pe site.

Politica de confidențialitate

Organizatorul respectă prevederile Regulamentului European 679/2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date (“GDPR”), aplicabil din data de 25 mai 2018, colectând doar date asociate persoanelor fizice/ juridice în contextul în care îi sunt solicitate servicii pentru a căror livrare are nevoie de aceste informații, fiindu-i necesare în interesul legitim al solicitantului.

  1. Tipuri de date colectate și scopul colectării lor:

Numele și prenumele – necesar pentru comunicare și confirmare înscriere, emitere certificate de participare cu credite EMC, transmitere informații către CMR (Colegiul Medicilor din România), întocmire caiet de rezumate

CUIM (Codul Unic de Identificare a Medicului) – necesar pentru înregistrarea creditelor EMC și raportarea către CMR

Gradul profesional – în vederea eliberării certificatelor de participare la eveniment pentru fiecare categorie în parte și pentru raportarea la CMR

Specialitatea – în vederea raportării către CMR

Adresa de email – necesară pentru comunicare, confirmare înscriere, trimitere rezumate

Numărul de telefon – necesar pentru comunicare și confirmare înscriere

Date de identificare și date fiscale - necesare pentru plata taxei de înscriere la eveniment

Informații cu caracter bancar – pentru serviciul de plată online

În plus, colectarea și prelucrarea datelor personale menționate se realizează pentru întocmirea documentelor legale în scop justificativ financiar – contabil.

  1. Comunicarea datelor către terți:

Organizatorul va comunica implicit datele persoanei înregistrate către partenerii alături de care organizează acest eveniment, numai în scopul în care au fost transmise de către aceasta.

  1. Termenul de păstrare a datelor personale

Datele personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor prevăzute mai sus sau pe perioade mai lungi, în măsura în care acestea sunt impuse de lege, cu excepția cazului în care persoana ale cărei date sunt colectate își exercită dreptul la opoziție.

  1. Drepturile persoanelor ale căror date sunt colectate, conform prevederilor Regulamentului 679/2016:

- dreptul la informare și acces

- dreptul de rectificare, ştergere sau de restricţionare a prelucrării

- dreptul de a nu fi supsei unei decizii bazate doar pe procesarea automatizată

- dreptul la portabilitatea datelor

- dreptul de a-și retrage consimţământul în orice moment

Participanții pot solicita orice informații suplimentare referitoare la datele personale transmise, prin adresarea unei cereri scrise, datată şi semnată la adresa SIBIU, B-dul. Victoriei nr. 46, cod poştal: 550024